Inițiativa Universitatii de Vest, FEEA concursul „Timișoara Creativă” își propune să încurajeze antreprenoriatul și implicarea socială în rândul tinerilor în beneficiul comunității și al orașului nostru. Credem că acest lucru poate fi facilitat prin soluții inovatoare bazate pe tehnologia informației, o evaluare eficientă a resurselor în cadrul comunității și o bună colaborare cu autoritățile locale. Fundația ETA2U a jucat un rol cheie în acest proiect, făcând parte din juriu, precum și oferind premii speciale.

Fundația ETA2U susține excelența la disciplinele care stau la baza STEM. Excelența se realizează prin investiție pe lungă durată. Odată dobândită, excelența va genera inovarea.

Olimpiada Națională de Matematică, ediția 68 a avut loc la Timișoara între 19 - 23 aprilie 2017. Fundația ETA2U s-a numărat printre partenerii locali care au susținut evenimentul și au ajutat la organizarea lui la un nivel înalt.

Tabăra națională de Chimie, ediția a XIII-a, a avut loc între 2 și 9 septembrie 2017 și a reunit 81 de elevi din 25 de județe, 26 de profesori împreună cu 15 cadre universitare.