Fundația ETA2U s-a alăturat Universității de Vest Timișoara pentru a premia excelența academică care este motorul inovării.  Gala Premiilor UVT își propune sa fie un promotor al ideii de recunoaștere a aportului adus în dezvoltarea unor domenii ca : științele naturii, matematica și informatica, științe sociale și politice, drept și științe economice, științe umaniste, arte și sport.

Campionatul mondial de dans sportiv U21 e conceput ca un eveniment de promovare a dansului atât ca și activitate recreativă și dezvoltare armonioasă pentru copii, tineri și adulți, cât și latura de performanta a acestui sport la nivel național, european și mondial. Prin acest eveniment, dansul devine nu doar un eveniment sportive de masă, dar și un moment de sărbătoare pentru Timișoara.

www.dancefesttm.com

 

Nimeni nu poate construi viitorul fără a prețui trecutul. Patrimoniul arhitectural este o componentă importantă a trecutului. Astfel, Fundația ETA2U s-a alăturat Asociației REcult care derulează proiectul cultural “Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat”, sub forma unei campanii de conștientizare a potențialului caselor rurale construite din pământ.

https://desprepamant.ro

Festivalul de film și istorii a luat ființă din dorința valorificării unui capitol important al cinematografiei locale și mondiale, dar și din nevoia de a produce în spațiul public dezbateri despre teme al căror impact temporal depășește efemeritatea clipei. Astfel, festivalul a dezvoltat de-a lungul timpului patru direcții de program care coincid cu puncte de interes ale Fundație ETA2U: dezbatere, educație, muzică și film  documentar.

www.ffir.ro

JCI este una dintre cele mai importante ONG-uri, având peste 100 organizații afiliate, cu peste 200.000 de membri, persoane între 18-40 de ani, cu filiale în peste 5.000 de comunități locale în toată lumea. Având în vederea că misiunea JCI este de a căuta soluții pentru problemele din comunitățile noastre cu scopul a construi o lume mai bună și creând astfel impact global, aceasta se pliază foarte bine pe misiunea Fundației ETA2U. Astfel prin acest parteneriat dorim să mobilizăm și să implicăm generația tânără din Timișoara și din regiune.  

www.jciromania.ro/conferinta-presedintilor-jci-romania-2018-timisoara

Conceput de New Strategy Center împreună cu partenerii săi și cu co-sponsorizarea din partea NATO-PDD, ‘Black Sea and Balkans Security Forum’ este considerat un eveniment anual pentru consolidarea și dezvoltarea rețelelor între analiștii în securitate, factorii de decizie, reprezentanții mass-media cu sediul în aceste regiuni de importanță strategică pentru securitatea euro-atlantică.

https://www.newstrategycenter.ro/home/

O floare de colț pentru un prânz cald" este o campanie de strângere de fonduri la nivelul comunității organizată de Fundația Hategan în beneficiul celor 600 de copii aflați în dificultate înregistrați în cadrul proiectelor de integrare socială și educațională ale Fundației United Way. Conceptul este foarte simplu: în schimbul unei donații de 10 lei, donatorul primește o broșă în formă de floare de colț, care reprezintă simbolul generozității în comunitatea noastră. Distribuția broșelor este realizată prin intermediul companiilor locale, iar Fundația ETA2U s-a alăturat campaniei ca partener de distribuție.

http://balul-vienez.ro/ro/campania-floarea-de-colt

Promovarea valorilor locale și regionale poate ajuta la construirea unui sentiment mai puternic de apartenență și identitate a comunității locale. Prin urmare, Fundația ETA2U consideră imperativă promovarea valorilor specifice comunităților și regiunilor noastre locale și promovarea lor la nivel național și internațional. O comunitate care recunoaște liderii în diferite domenii este o comunitate puternică.

www.facebook.com/ConsiliulPentruExcelentaTimisoarei/

Îmbunătățirea calității vieții în comunitatea locală înseamnă, de asemenea, oferirea accesului la evenimente culturale și artistice de mare valoare. Art Encounters este cea mai mare bienală de artă contemporană din România, reunind artiști locali și naționali, alături de artiști de nivel internațional. Fundația ETA2U a fost printre partenerii locali care s-au alăturat organizatorilor evenimentului în promovarea excelenței în artă.

www.artencounters.ro

Simpozionul internațional pe tema algoritmilor simbolici și numerici pentru computere (SYNACS) este o conferință anuală care are ca scop stimularea interacțiunii dintre cele două comunități științifice de computere simbolice și numerice și expunerea unor aplicații interesante în domenii atât teoretice cât și practice.

https://synasc.ro/